JADŁOSPIS
JADŁOSPIS ABONAMENTOWY (29.09. - 03.10.2025 r.)
Poniedziałek
Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą (A: 1, 2, 4)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym (wyrób własny) (A: 1, 2, 3)
Kompot śliwka-jabłko
Wtorek
Zupa ogórkowa z ryżem i jarzynką (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1)
Kompot wieloowocowy
Środa
Rosół drobiowo-wołowy z jarzynami, makaronem i zieloną pietruszką (A: 1, 3, 4)
Pieczeń w sosie własnym ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej (A: 1)
Kompot jabłko-mięta
Czwartek
Zupa ziemniaczana z kiełbasą (A: 1)
Hamburger (mięso wieprzowe, sałata, pomidor,
Herbata z miodem i cytryną
Piątek
Zupa grysikowa z jarzynką i zielona pietruszką (A: 1)
Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z pomidorkami (A: 1, 2, 3)
Lemoniada owocowa
JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY (29.09. - 03.10.2025 r.)
Poniedziałek
Leczo z cukinii z kiełbasą, pieczywo (A: 1)
Kompot śliwka-jabłko
Wtorek
Risotto mięsno-warzywne (A: 1)
Kompot wieloowocowy
Środa
Pieczeń w sosie własnym, kasza, surówka z kapusty czerwonej (A: 1)
Kompot jabłko-mięta
Czwartek
Kurczak w sosie serowo-śmietanowym, makaron (A:
Herbata z miodem i cytryną
Piątek
Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z pomidorkami (A: 1, 2, 3)
Lemoniada owocowa
Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Alergeny:
1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby
GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby
G - gramatura