Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS ABONAMENTOWY (29.09. - 03.10.2025 r.)

Poniedziałek
Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą (A: 1, 2, 4)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym (wyrób własny) (A: 1, 2, 3)
Kompot śliwka-jabłko

Wtorek 
Zupa ogórkowa z ryżem i jarzynką (A: 1, 2, 4)
Spaghetti bolognese (A: 1)
K
ompot wieloowocowy

Środa
Rosół drobiowo-wołowy z jarzynami, makaronem i zieloną pietruszką (A: 1, 3, 4)
Pieczeń w sosie własnym ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej (A: 1)
K
ompot jabłko-mięta

Czwartek
Zupa ziemniaczana z kiełbasą (A: 1)
Hamburger (mięso wieprzowe, sałata, pomidor, ogórek, sos do hamburgerów - wyrób własny) (A: 1, 2, 3)
H
erbata z miodem i cytryną

Piątek 
Zupa grysikowa z jarzynką i zielona pietruszką (A: 1)
Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z pomidorkami (A: 1, 2, 3)
L
emoniada owocowa


JADŁOSPIS POSIŁEK JEDNODANIOWY (29.09. - 03.10.2025 r.)

Poniedziałek
Leczo z cukinii z kiełbasą, pieczywo (A: 1)
K
ompot śliwka-jabłko

Wtorek 
Risotto mięsno-warzywne (A: 1)
Kompot wieloowocowy

Środa
Pieczeń w sosie własnym, kasza, surówka z kapusty czerwonej (A: 1)
K
ompot jabłko-mięta

Czwartek
Kurczak w sosie serowo-śmietanowym, makaron (A: 1, 2)
H
erbata z miodem i cytryną

Piątek 
Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, mix sałat z pomidorkami (A: 1, 2, 3)
L
emoniada owocowa


Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Alergeny:

1 – gluten, 2 – mleko, 3 – jaja, 4 – seler, 5 – ryby

GLU PSZ - zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - jaja, MLE - mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - seler, SOJ - soja, GLU ŻYT - zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - zboża zawierające gluten owsiani, GLU JĘCZ - zboża zawierające gluten jęczmienny, RYB - ryby

G - gramatura